BASTIONEN BACKSTAGE

Nätverk för oss som jobbar med scenkonst

Gratis evenemang för alla som jobbar med scenkonst

Bastionen Backstage riktar sig till alla som jobbar med scenkonst. Våra evenemang är alltid gratis och det krävs inget medlemsskap för att delta. Sedan 2020 har vi erbjudit kompetensutveckling och nätverksträffar för över 400 scenkonstaktörer.


Nya samarbeten inom scenkonst

Vi arrangerar måndagspub, ansökningsstuga, scenkonstnärs-speeddating, nätverksträffar, producentrådgivning, workshops och mycket mer!  Syftet är att knyta nya kontakter och hitta nya samarbetspartners.


Intresserad? Håll utkik på våra sociala medier och hör gärna av dig till lisa@bastionen.se!

Bastionen Backstage nätverk för scenkonstnärer i Malmö

AKTUELLT PÅ BACKSTAGE

Programmet uppdateras löpande under våren!

LÄSGRUPP: Improvisation, somatik och filosofi

1 april kl 12 - 14

När våren spirar kommer vi att träffas och högläsa några texter och samtala om improvisation, dans, rörelse och dess koppling till filosofi och samhällspolitiska teman genom att tillsammans ta oss an lite olika texter. Det kommer bjudas på fika!


En vecka innan vi ses kommer ni få texten skickad till er via mejl så att ni har möjlighet att läsa den innan vårt möte, om ni vill och har tid.


Det krävs ingen tidigare erfarenhet av varken läsning eller dans för att delta! Vi kommer läsa texter som har skrivits av dansare, filosofer, antropologer, somatiska praktiker, dans och teatervetare, politiska teoretiker… Texterna kommer handla om bl.a kroppslig kunskap, dans, queerteori, filosofi, improvisation, politik, beröring, psykologi.


Vi tar oss igenom texterna på vårt eget sätt, inom våra egna förutsättningar, genom kroppen och hjärnan, genom rörelse och samtal…


Anmälan

Mejla plattformimprovisationsomatik@gmail.com

Bastionen Backstage

Måndagspub - Open Call!

Är du intresserad av att visa en mindre föreställning eller work in progress i vår foajé? Det finns möjlighet att göra detta hos oss i samband med våra måndagspubar. Hör av dig till lisa@bastionen.se och berätta vad du vill visa, så bestämmer vi dag tillsammans.

Producentrådgivning

Det finns alltid möjlighet att boka en tid för producentrådgivning på Bastionen! Ni får en timmes stöd alldeles gratis. Hör av er till lisa@bastionen.se och berätta om era behov så bokar vi en tid.

Missa inte! Bastionenpodden

Lisa Mårtensson träffar scenkonstnärer baserade i Malmö och Skåne för att prata om deras konstnärliga processer och aktuella projekt.

LEKPLATS på Bastionen, workshop för scenkonstnärer

Måndagspub: Improjam!

24 april kl 17 - 21, 8 maj kl 17 - 21, 12 juni kl 17 - 21

På Bastionens måndagspubar öppnar vi upp vår foajé för aw, häng och chans att lära känna andra som jobbar med scenkonst. Vi bjuder på shower, work in progress-visningar och annat!


Denna gång blir det Improvisation som performance - häng och jamma! Sätter igång 18.00, foajén öppnar kl 17.

Plattform för Improvisation och Somatik (PIS) bjuder in till en kväll av häng och improviserat jam! Tillsammans jammar vi på en liten scen - musiker, dansare och alla konstnärer är välkomna. Med inspiration från Brötz i Göteborg och deras geniala “JFFFK - Jam för främjandet av den fria kulturen!” så kommer vi utforska improvisation som performance medan vi hänger och tjötar.


Du skriver ditt namn på en lapp, lägger den i en skål och under kvällen kommer vi i omlott dra 2-4 namn. Konstellationen som dragits kommer framföra en kort improvisation ihop och sen dras det nya namn. Detta fortsätter hela kvällen tills vi känner för att gå hem! (eller kl 21)

Kom, häng, drick, snacka, lyssna, njut!


OBS! Det kommer finnas ett piano, en mikrofon och en förstärkare till elgitarr.
Ta med de instrument och verktyg du själv behöver för att jamma!


Gratis inträde, ingen föranmälan krävs!

Scenkonstnärs-speeddating

11 maj kl 18 - 20

Bastionen bjuder in till speeddating för er som arbetar i scenkonstbranschen och är öppna för nya samarbeten. Alla yrkesroller inom scenkonstområdet är välkomna! Syftet är att lära känna nya personer och hitta nya samarbetspartners.


Söker du scenograf eller producent? Är du scenograf och söker en spännande koreograf? Kanske är du inte säker på vilket samarbete du letar efter men vill träffa nya spännande människor? Oavsett passar det här eventet dig perfekt!


Kvällen har ett speeddatingformat och alla kommer ha möjlighet att träffa alla och har tio minuter på sig att presentera sig och sina kompetenser. Kvällen ska präglas av en öppen och avslappnad känsla och deltagarna möts på lika villkor och inte känner att de behöver “sälja” sig. Det kan ses som ett mingel men där alla får mötestid med alla. Det kommer finnas förfriskningar!


Anmälan

Mejla lisa@bastionen.se. Observera att det kan dröja med svar från Lisa då hon är tjänstledig mars-april.

LEKPLATS

3 - 5 april

Är du professionell scenkonstnär och längtar efter en paus att fritt utforska och utveckla din konstnärliga praktik tillsammans med andra?


Vi välkomnar regissörer, dramatiker, kostymörer, skådespelare, scenografer, ljusdesigners, ljuddesigners, cirkusartister, performancekonstnärer, scenkonsttekniker, musiker m.fl att söka till LEKPLATS hos Bastionen Backstage.


LEKPLATS är en frizon för scenkonstnärer där ni kan testa och leka er fram till ny kunskap och samarbeten. Under 3 dagar öppnar vi vår scen för fem scenkonstnärer att använda som just en lekplats! Vi från Bastionen Backstage kommer föreslå ramar och introducerande övningar för att sätta igång leken men det mesta av arbetet kommer ni som grupp att göra själva.


Syftet med LEKPLATS är - förutom utmaningen - att mötas, skapa samhörighet och gemenskap kollegor emellan samt att leken i sig föder nya idéer och lust att skapa!


Stängd för anmälan - välkommen att söka till nästa LEKPLATS!

Vi ses på ett uppstartsmöte den måndagen den 6 mars kl 13.00.


Ersättning

För de tre dagarna utgår ett arvode på 5900 kr exklusive moms på faktura.


LEKPLATS utgår från ett koncept som först togs fram av Riksteatern och stöds av Kulturrådet.

Waileth och Bardon dansduo på Bastionen i Malmö

Söndagslabb: Anger As a Source of Connection / Reshuffling Bodily Relations

23 april kl 13 - 16

Bastionen Backstage i samarbete med Plattform för Improvisation och Somatik bjuder in till research-labb! Detta laboratorium är till för konstnärer och praktiker att utforska nya idéer och sin research genom att leda en grupp genom en experimentell workshop i en avslappnad atmosfär.


Emelia Koberg kommer att leda labbet och utforska idéer i relation till ilska, vår kontakt med jorden och improvisation.


Anmälan

Mejla plattformimprovisationsomatik@gmail.com